Stäng

Craft pairing

Longmorn 16 år & Pang Pang Cookie Stout

Smakordning

Öl – Whisky

Malt översköljs av tunga estrar åt Champis-hållet, tobak ansluter. Lång mättad/tät avslutning, sötstinn marmelad/citruslikör, efterhand mintek-inslag.

Whisky – Öl

Dominant stout sväljer whiskyn, smakar rostad sötma/brända mandlar. Längre eftersmak, whiskyn bygger på, tillför djup frukt.

Pang Pang Cookie Stout 10%

Doftar Ahlgrens bilar och sega råttor blandat med jordgubb-skum. Jästig mäskig bakgrund. Rostad sötma i munnen typ havreflarn mixat med brända mandlar, utgången är halvtorr och luftig. Lång balanserad lätt avslutning, sötad mörk choklad-dryck.

Longmorn 16 år 48%

Gräsig Fruxo-smak, på avstånd knäcke/mineraler och centralt skarp småcitrus skarp med vaniljpastill. Savande god smak av citrusmarmelad och exotisk frukt, syran växer ihop med krydda och livlig ekbeska. Citruslikör-finish med savaräng och lite citronsyra. Funkar ovattnad i kombinationerna

Henrik Aflodal
"Mäktig whisky, tunga estrar driver smaken; stouten sväljer Longmorn, storslagen rostad sötma"
- Henrik Aflodal

Pairings

Välkommen

Du måste vara minst 25 år för att besöka denna site.